Høstpunkt er en årlig kulturfestival i Skien

20. – 22. September

Høstpunkt 2018 hyller fantasien og den frie tanke. Velkommen til Smieøya, Landmannsgården og Folque Café i Skien. Ta med din hjerne og ditt hjerte. Du er fri til å tenke og føle akkurat hva du vil. Tegn på at kunsten er gjennomført og fungerer godt for deg kan være spontanlatter, tårer i øyekroken, og gåsehud. Akkurat da trengs det ikke noen forkunnskap eller etteranalyse. I år er vi inspirert av stemninger fra barndommens besjeling av leker og natur, til voksenlivets tanker og åpenbaringer på sene kvelder. Kom for å få inntrykk som sender fantasien din ned en sti og ut på eventyr.

Det kan virke som om verden av og til tar seg selv veldig høytidelig og at den fylles av tomme alternativer for åndelighet. Kunsten, det som skal være redningen eller i det minste hjelpe, virker for mange stengt bak en vegg av tåkeprat. Mange opplever nærhet og ekthet i det å bli fortalt en personlig historie eller et eventyr, føler det opplysende å se noen bruke teknologi på nye og kreative måter, og finner frihet i å kunne la følelsene og tankene gå dit de vil uten å bli styrt eller belært. Kall det meditasjon eller forestilling eller et maleri: Fantasien har ingen grenser.

Høstpunkt ønsker å servere deg dukketeater om døden, psykedeliske toner, gatekunst i gamle murbygg, dans og fysisk teater, droner og sang, elektronisk rock, vegansk mat, klovner, malerier og lysinstallasjoner, din køyeseng fra du var liten, musikk, fest og kjærlighet. I år er vi ekstra glade for at festivalen ender på selve høstjevndøgnet, høstpunktet, for aller første gang. Endelig.

Velkommen til Høstpunkt.

 

Facebook
Instagram

#høstpunkt2018

#inthegardenofyourmind